Lestraject

 • 2 tot 3 trainingen van drie dagen
 • Intensieve begeleiding op maat
 • 10uur tot 17uur
 • 4 deelnemersplaatsen met praktijk
 • 475,- euro praktijkplaats
 • Een lestraject vindt plaats op je eigen locatie of als je geen geschikte accommodatie hebt, op onze hoofdlocatie in Zelhem

Het verdiepen van de weg

Als er tijdens een Clinic vanuit de groep interesse ontstaat naar meer, dan kan er een Lestraject gestart worden. Een lestraject bestaat uit 2 á 3 trainingen die binnen een tijdslimiet van één tot anderhalf jaar gepland worden. Deze trainingen zijn altijd drie dagen en kunnen in het weekend of doordeweeks gepland worden.

Een lestraject biedt de mogelijkheid om het geleerde te verdiepen en begeleidt te worden in de volgende ontwikkelingsstappen met je paard. Het geeft houvast waarin je gericht van trainingsweekend tot trainingsweekend kunt trainen. Het traject wordt gestart en afgerond met één en dezelfde groep, zodat er inhoudelijk ook verder gebouwd kan worden. Deelname van nieuwe mensen gedurende het traject is niet mogelijk.

Mocht je meer willen dan 2 á 3 trainingen en intensiever begeleid worden, dan raden we aan om de jaaropleiding te volgen.

 

Training impressie
If we reconnect with ourselves, we reconnect with a pure and authentic way of life
Inhoud

Tijdens de open Clinics ontstaat vanuit de groep vaker het verlangen om de weg die ingezet is te kunnen continueren. Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om deel te nemen aan een jaaropleiding, is er daarom nu ook de mogelijkheid om met de Clinicgroep een lestraject te starten op locatie.

A way of Life, het verdiepen van de materie

Werken met paarden is een eindeloos groeiproces waarin je steeds verder de verfijning ingaat. Het bewandelen van dat pad, of dat nu is in grondwerk, rijden of in het gymnastiseringswerk is een on going proces waarin je als mens steeds dichter bij de kern komt.
Lichaamswijsheid, energiebewustzijn, mentale stilte en precisie. Er is een enorme rijkdom te vinden in ontwikkeling.

In dit traject geef je jezelf en je paard de mogelijkheid om begeleid te worden op deze weg. Er wordt van weekend tot weekend meegekeken in wat er nodig is om tot nieuwe inzichten en verdiepingen te komen. Tijdens de weekenden worden er telkens nieuwe body awareness sessies aangeboden, leer je het grondwerk en rijden verder uit te werken naar diepere niveau’s en wordt je inzicht vergroot waardoor je steeds zelfstandiger kunt werken en meer doorzicht krijgt in het geheel.

Werkvormen in de scholing van het paard

Mogelijkheden in de scholing van je paard tijdens een Lestraject zijn:

 • Het vrije grondwerk in de picadero
 • Vrije Gymnastisering
 • Leidwerk aan het lange touw
 • Rijden en gymnastiseren
 • Dubbele longes
 • Werken aan bepaalde thema’s, onderwerpen, onzekerheden of angsten

 

Programmatijden

Afhankelijk van de voorkeur van de groep kan een Lestraject dynamisch verlopen of gestructureerd.

Bij een gestructureerde indeling starten de ochtenden met tijd voor vragen en inhoudelijke gesprekken. Gevolgd door een serie van lichaamsoefeningen en paardenwerk. Als de dagen dynamisch verlopen kunnen deze onderdelen elkaar afwisselen, afhankelijk van wat er in de groep en tijdens het paardenwerk ontstaat.

Praktische informatie en deelname met eigen paard

Hoe een Lestraject te organiseren

Als er interesse is voor een Lestraject dan kan dit aangegeven worden op de Clinic. Vervolgens kan er gekeken worden naar 2 á 3 geschikte data voor de weekenden. Dit kan meteen live op de Clinic of via een whats app groepje achteraf.
Als de data overeen gekomen zijn worden deze op de website geplaatst en kunnen alle deelnemers het traject via deze site afrekenen.

Na de inschrijving ontvang je automatisch een factuur.
De uiterste betaaltermijn is 2 maanden voor startdatum.

Accommodatie

Het Lestraject kan plaatsvinden op de Clinic locatie, bij iemand anders van de deelnemers of op onze hoofdlocatie in Zelhem, afhankelijk van wat iedereen wilt.

Voor het traject is het belangrijk dat er voldoende infrastructuur aanwezig is om op een goede manier te kunnen werken.
Onder een goede infrastructuur verstaan we:

 • Een geschikte buiten- of binnenbak van minimaal 20m bij 20m (indien het een grondwerktraining is) en 20m bij 40m (indien het een rijtraining is), met een goede bodem, waar met het paard in gewerkt kan worden. Als je een rijbak heb die 20m bij 30m is, is dit voor een eerste training ook voldoende.
 • Een beschutte plaats bij de buitenbak waar iedereen uit de zon, wind of regen kan zitten. Dit kan een overdekt prieel zijn of je kan ook iets in de vorm van een solide tentconstructie opzetten.
 • Een verwarmde binnenruimte waar bij slecht weer de bewustzijnsoefeningen gedaan kunnen worden en indien het koud is, geluncht en opgewarmd kan worden.

Vervolgmogelijkheden

0
  0
  Inschrijvingen
  Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training