Conscious Gymnastic Riding

 • Uitgebreide jaaropleiding in grondwerk en rijden
 • 15 opleidingsdagen, verdeeld over 5 modules van 3 dagen
 • Trainingsdagen zijn van 10 uur tot 17 uur
 • 4 tot 5 deelnemersplaatsen
 • 2495,- euro inclusief btw
 • Deelname is met een eigen paard, tenzij anders overlegd
 • Enkel mogelijk na het volgen van het derde jaar Free Gymnastiek Arts

The path of the master

In dit laatste opleidingsjaar ligt het accent op het verdiepen van het proces in het rijden. Tijdens dit opleidingsjaar gaan we verder in op de zijgangen en de galop. Er wordt aandacht besteed aan de elementen die nog krachtiger gemaakt moeten worden en aan de elementen waar nog meer precisie in nodig is. Het vierde jaar is een verfijningsjaar om de ontwikkeling die tot op heden gemaakt is diep te integreren, bekrachtigen en bestendigen. Als het aangebodenen gedegen in het paardenlichaam geïntegreerd is dan geeft het moment en het paard aan waar de volgende ontwikkelingsstappen in gemaakt kunnen worden.

Het opleidingsjaar bestaat hoofdzakelijk uit rijden. Maar ook het vrije gymnastiseringswerk kan zeker nog verder verdiept worden. De begeleiding wordt persoonlijk afgestemd op basis van wat er nodig is om zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen en per combinatie wordt er gekeken naar welke elementen van toepassing zijn. De jaartrajecten zijn geschikt voor de ambitieuze vrijetijdsruiter die dit werk wilt beheersen voor eigen vaardigheden als ook voor instructeurs die hun niveau willen verdiepen of iets zoeken dat ze nog niet gevonden hebben. Het inhoudelijke materiaal is uniek en exclusief gereserveerd voor de opleiding.

Tijdens het vierde jaar liggen de accenten op:  

Het grondwerk

 • Finetuning
 • Elementen verschillen per combinatie

Het rijden

 • Finetuning
 • Elementen verschillen per combinatie
 • Verdieping in de buigingen, overgangen, galop en zijgangen
Training impressie
Development is a way of life, finding a balance in each moment. Seeing the path that needs to be walked and allowing the horse his time to grow.
Inhoud

Een kwaliteit van een andere orde

Als je als mens de tijd neemt om het paard te laten groeien, dan krijg je uiteindelijk een kwaliteit die met niets te vergelijken is. Het is een kwaliteit van een andere orde, waar met geen enkele techniek tegenop getraind kan worden.
Je paard is onafhankelijk, zelfbewust, bekwaam en wijs. Deze doorleefde wijsheid is de grootste gift die je als mens kunt ontvangen.

Een samenwerking kan enkel zo sterk zijn als de ontwikkeling van de individuele partijen. Hoe krachtiger je paard en jezelf, hoe krachtiger de connectie.
Deze jaaropleidingen zijn bedoeld om mensen mee te nemen op deze weg van het paard en het lichaam. Het is een boeiende reis waarin je leert handelen, beheersen en bekwamen. Leert inschatten en finetunen. Het is geen weg die afgelopen is na deze vier jaar, maar waar je een leven lang in verder kunt groeien. Nieuwe horizonnen leert ontdekken en grenzen verlegt.

Na dit vierde jaar worden daarom geen specifieke jaren meer aangeboden, maar de groep is vrij om het jaartraject op een op maat gemaakte manier te continueren. Sommige groepen lopen al voor het 7de jaar mee en hebben meerdere paarden in training.
Alle mogelijkheden hierin zijn bespreekbaar.

Werkvormen in de scholing van het paard

Mogelijkheden in de scholing van je paard tijdens de jaaropleiding zijn:

 • Het vrije gymnastiseren
 • Leidwerk aan het lange touw
 • Rijden en gymnastiseren
 • Dubbele longes

Programmatijden

Afhankelijk van de voorkeur van de groep kan het opleidingsjaar dynamisch verlopen of gestructureerd.
Bij een gestructureerde indeling starten de ochtenden met tijd voor vragen en inhoudelijke gesprekken. Gevolgd door een serie van lichaamsoefeningen en paardenwerk. Als de dagen dynamisch verlopen kunnen deze onderdelen elkaar afwisselen, afhankelijk van wat er in de groep en tijdens het paardenwerk ontstaat.

Praktische informatie en deelname met eigen paard

Praktische informatie

Het opleidingsjaar bestaat uit 15 trainingsdagen die verdeeld zijn over 5 modules van 3 dagen.
De opleidingsdagen zijn van 10u tot 17u en beginnen met diverse oefeningen en onderzoeken om nieuwe inzichten te creëren. Deze oefeningen en onderzoeken bevatten exclusief materiaal wat we later op de dag met paarden uitwerken. Aan het eind van de dag worden er opdrachten mee gegeven om thuis aan te werken.

De trainingsdagen vinden plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem. Deze locatie is uniek gelegen, in bosrijke omgeving, midden in de stilte van de natuurgebieden van staatsbosbeheer. De locatie heeft een fijne accommodatie en draagt door haar sfeer bij aan de diepte en intensiteit van de dagen.

Deelname met een eigen paard

Aan dit jaartraject is deelname met een eigen paard verplicht. De 15 opleidingsdagen zorgen voor een enorme verfijning in het contact en om samen tot een krachtig onvoorwaardelijk geheel te komen is een persoonlijke live begeleiding belangrijk. Als je je via deze website inschrijft dan kan je op het geautomatiseerde inschrijvingsformulier alle alle praktische zaken omtrent de overnachting van je paard en aankomsttijden doorgeven.

Als je niet in de gelegenheid bent om je eigen paard mee te brengen dan is er op onze hoofdlocatie in Zelhem in overleg één paard beschikbaar waar je mee kunt werken. Als je gebruik wilt maken van deze optie kan je bij ons informeren of deze mogelijkheid nog beschikbaar is. De kosten hiervoor zijn 30,- euro per opleidingsweekend.

Voor de overnachting van je paard vragen we 5,- per dag. De gastpaarden verblijven naast elkaar in weidepaddocken zodat de paarden niet alleen staan.
Je kan je eigen hooi meenemen of hooi van ons gebruiken. Indien je hooi van ons gebruikt vragen we hiervoor 9,- euro per 20 kilo baaltje. Je kan deze bedragen tijdens de training contant afrekenen. Het hooi wat op de locatie beschikbaar is, is stofvrij Duits kruidenhooi. Hooiprijzen zijn onder voorbehoud, afhankelijk van de op dat moment geldende tarieven.

Kosten

De kosten voor deze jaaropleiding zijn 2495,- euro inclusief btw. Heb je interesse in het volgen van deze opleiding, dan kan je dit aangeven tijdens het derde opleidingsjaar.
Je kan je via deze website inschrijven door op de link boven aan de pagina te klikken of op de datum onderaan de pagina.
Je plaats is definitief op het moment dat wij het voorschot van 500,- euro ontvangen hebben. De rest van het bedrag (1995,-euro) dient voor 5 januari 2024 betaald te zijn. Beide bedragen kan je afrekenen via de site.

Wil je graag deze informatie digitaal ontvangen? Download dan de PDF brochure, onderaan deze pagina.

Vervolgmogelijkheden

Na het volgen van dit opleidingsjaar kan je doorstromen naar:

0
  0
  Inschrijvingen
  Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training