Individuele Trainingsdagen

 • Eéndaagse, tweedaagse of driedaagse trainingen
 • Intensieve privé begeleiding
 • 10uur tot 17uur
 • Aantal deelnemers afhankelijk van de vraag
 • Prijs afhankelijk van de dagen en deelnemers
 • De trainingsdagen vinden plaats op je eigen locatie of op onze hoofdlocatie in Zelhem

Afgestemde privé begeleiding

Omdat de vraag steeds groter werd is het vanaf 2024 ook mogelijk om Individuele Trainingsdagen te volgen waarin je de hele dag privé begeleiding krijgt. Deze trainingen zijn ideaal als je al meerdere trajecten of jaaropleidingen gedaan hebt en graag in een privé setting verder wilt met het materiaal.
De training kan bestaan uit één, twee of drie trainingsdagen en kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Zelhem of bij jezelf aan huis, mits de accommodatie daarvoor toereikend is.

De trainingsdagen steken in op het niveau waarop je staat en bieden je de mogelijkheid om hele gerichte ontwikkelingsstappen te maken waardoor je verder kunt groeien in datgene wat jij nog graag wilt ontwikkelen. Hiernaast kan het ook een manier zijn om je trainingsniveau te onderhouden zodat er niet teveel valkuilen kunnen ontstaan door te lang zonder begeleiding te werken.

Training impressie
If we reconnect with ourselves, we reconnect with a pure and authentic way of life
Inhoud

A way of Life, het verdiepen van de materie

Werken met paarden een doorlopend, en oneindig groeiproces waarin je laag achter laag leert ontdekken waar het in de essentie om gaat.
Deze individuele trainingsdagen zorgen ervoor dat je dit ontwikkelingspad niet alleen hoeft te bewandelen en geïnspireerd blijft in je zoektocht.

Tijdens deze trainingsdagen wordt je scherp gehouden, uitgedaagd om diepere levels in jezelf te ontdekken en geïnspireerd met nieuwe ingrediënten waardoor je werk zich blijft verdiepen en niet stil komt te liggen.
Dus heb je behoefte om na het volgen van voorgaande trajecten je training te onderhouden, dan kan je even navragen wat hierin mogelijk is!

Werkvormen in de scholing van het paard

Mogelijkheden in de scholing van je paard tijdens de trainingsdagen zijn:

 • Het vrije grondwerk in de picadero
 • Vrije Gymnastisering
 • Leidwerk aan het lange touw
 • Rijden en gymnastiseren
 • Dubbele longes
 • Werken aan bepaalde thema’s, onderwerpen, onzekerheden of angsten

 

Programmatijden

Afhankelijk van je eigen voorkeur kan een trainingsdag dynamisch verlopen of gestructureerd.

Bij een gestructureerde indeling starten de ochtenden met tijd voor vragen en inhoudelijke gesprekken. Gevolgd door een serie van lichaamsoefeningen en paardenwerk. Als de dagen dynamisch verlopen kunnen deze onderdelen elkaar afwisselen, afhankelijk van wat er tijdens het paardenwerk ontstaat.

Praktische informatie en deelname met eigen paard

Hoe te organiseren?

Als je interesse hebt voor deze Individuele Trainingsdagen dan kan je dit aangegeven tijdens een training of jaaropleiding. Vervolgens kan er gekeken worden naar geschikte data. Dit kan meteen live of via de mail achteraf.
Als de data overeen gekomen zijn worden deze op de website geplaatst en kan je de trainingsdagen afrekenen via de site.

Na de inschrijving ontvang je automatisch een factuur.
De uiterste betaaltermijn is 2 maanden voor startdatum.

Accommodatie

De Trainingsdagen kunnen plaatsvinden op je eigen locatie of op onze hoofdlocatie in Zelhem.

Voor de training is het belangrijk dat er voldoende infrastructuur aanwezig is om op een goede manier te kunnen werken.
Onder een goede infrastructuur verstaan we:

 • Een geschikte buiten- of binnenbak van minimaal 20m bij 20m (indien het een grondwerktraining is) en 20m bij 40m (indien het een rijtraining is), met een goede bodem, waar met het paard in gewerkt kan worden. Als je een rijbak heb die 20m bij 30m is, is dit voor een eerste training ook voldoende.
 • Een beschutte plaats bij de buitenbak waar iedereen uit de zon, wind of regen kan zitten. Dit kan een overdekt prieel zijn of je kan ook iets in de vorm van een solide tentconstructie opzetten.
 • Een verwarmde binnenruimte waar bij slecht weer de bewustzijnsoefeningen gedaan kunnen worden en indien het koud is, geluncht en opgewarmd kan worden.

Vervolgmogelijkheden

0
  0
  Inschrijvingen
  Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training