The Energetic Body

 • Aanvullende vervolgtraining, Body Awareness
 • Gericht op het rijden
 • Dagtraining, van 10u tot 17u
 • 4 tot 6 deelnemers
 • 125,- euro
 • Deze trainingen worden gegeven in Zelhem en zijn zonder paarden

Een wereld ver voorbij techniek

Het is zonder meer mogelijk, om te rijden met een verfijnde gedachte. Een energieverandering in je lichaam waardoor je het paard kunt uitnodigen tot een richting, een krachtiger achterhandgebruik, meer rijzing in de schoft en schouders, meer verzameling. Het is zelfs mogelijk om het paard te vragen om specifieke delen van de ruggengraat te ontspannen, de ribbenkast of om zijn psoasspier te activeren met iets dat voor de buitenwereld volledig onzichtbaar is. Ik noem dit energie doorgeeflijkheid. Een onontdekt maar ontzettend krachtig element.

In deze wijze van rijden vormt energie doorgeeflijkheid het kerningrediënt. Maar dat maakt niet dat een ruiter dit zomaar kan. Het vraagt veel training om dit te leren beheersen en nog meer lichaamsbewustzijn. Daarom staat dit onderdeel centraal in deze vervolg Body Awareness dag. Tijdens deze training doen we lichaamswerk wat het lichaamsbewustzijn op niveau brengt. Je leert als ruiter hoe je deze vorm van energie in je lichaam kunt activeren en wat je hier allemaal mee kunt doen.

Deze vervolg Body Awareness training is bedoeld als aanvulling op de paardentrainingen.

Training impressie
It is only your own authentic BEING, that can truly inspire others...
Inhoud

Sessie 1 en 2 _ Het aanspreken van de achterhand, de psoas en de ruggengraat

In de eerste sessie van de dag leer je hoe je vanuit jouw lichaam de achterhand en de psoas van het paard kunt activeren. Hiervoor ervaar je verschillende tonen en ingrediënten die je als ruiter in je eigen lichaam kunt activeren en aan de ander door kunt geven. De oefeningen stimuleren je lichaam om vrijer met energiepulsen om te gaan en te leren hoe deze bewust te richten.

In de tweede sessie gaan we dieper in op wat er nodig is om het paard te stimuleren tot meer rijzing in de schouders en schoft. In deze sessie word je bewuster van je eigen buik en voorkant. Je leert wat je hiermee kunt communiceren en hoe je de lichaamssynchronisatie met het paard kunt versterken.

Sessie 3 en 4 _ Het aanspreken van de ruggengraat en ribbenkast

In de derde sessie besteden we aandacht aan de ruggengraat en ribbenkast. Deze reeks laat je ervaren hoe je de ruggengraat van het paard kunt bereiken en deze kunt uitnodigen om meer te openen, ontspannen of de doorstroming en het bewustzijn erin te vergoten. Ook ervaar je hoe cruciaal de ribbenkast is in dit geheel en wat het doet als deze verruimd.

In de vierde en laatste sessie leer je alle voorgaande elementen met elkaar te combineren. Dit vraagt dat je leert spelen met de energie doorheen je eigen lichaam, de stromen bewust leert richten, krachtiger of zwakker leert maken, om steeds datgene te activeren dat voor het paard op dat moment belangrijk is. Ook leer je inzicht te krijgen in hoe het allemaal met elkaar verbonden is.

Werkvormen in de scholing van het paard

niet van toepassing.

Programmatijden

10.00u – 10.45u, introductie
10.45u – 11.00u, pauze
11.00u – 12.00u, bodywork – energieactivering van de achterhand en psoas
12.00u – 12.15u, pauze
12.15u – 13.15u, bodywork – rijzing van de schoft en schouders
13.15u – 14.15u, lunch
14.15u – 15.15u, bodywork – communicatie met de ruggengraat en ribbenkast
15.15u – 15.30u, pauze
15.30u – 16.30 u, bodywork – elementen met elkaar combineren
16.30u – 17.00u, cooling down en afsluiting dag

Praktische informatie en deelname met eigen paard

The Energetic Body is een verdiepende training die je kan doen als aanvulling op eerdere trainingen als je je lichaamsbewustzijn op een nog bewuster niveau wilt brengen. Deze training is zonder paardenwerk en spitst zich toe op lichamelijke ervaringssessies. De dag is enkel toegankelijk voor mensen die de basistraining The Flexible Body en een paardentraining gedaan hebben omdat de oefeningen gelinkt zijn aan deze specifieke wijze van rijden met paarden en er gedurende de dag ook linken gemaakt worden met het paardenwerk.

De dag gaat door op onze hoofdlocatie in Zelhem. De groepen worden bewust klein gehouden omdat dit veel meer kwaliteit biedt en ruimte geeft voor persoonlijke aandacht.

Vervolgmogelijkheden

0
  0
  Inschrijvingen
  Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training