Deepening the Body

 • Aanvullende vervolgtraining, Body Awareness
 • Gericht op het grondwerk
 • Dagtraining, van 10u tot 17u
 • 4 tot 6 deelnemers
 • 125,- euro
 • Deze trainingen worden gegeven in Zelhem en zijn zonder paarden

The Collective Body and synchronizing with your horse

In deze vervolg Body Awareness training leer je de verzameling van je lichaam versterken en interactief te maken. Deze training kan je enkel volgen als je de basistraining gedaan hebt omdat hierin belangrijke ervaringen zitten voor de voortzetting.

Elementen die gedurende deze training aan bod komen zijn de relatie tussen stilte en kernkracht, het centreren van de energie, het werken met ruimte, het verscherpen van je zintuigen en het synchroniseren met een ander. De dag zit vol met boeiende sessies die je op alle gebieden een andere beleving geven van jezelf. Je leert hoe je dicht bij jezelf kunt blijven en met dit toch kunt connecteren met een ander. Hoe bewegingen ontstaan vanuit de kern van je lichaam en deze voor-voelbaar worden voor andere. Je ontdekt hoe wonderlijk synchroniciteit kan doorwerken in het geheel en hoe je de ander kunt uitnodigen om in jouw verzameling mee te gaan.

Training impressie
To guide a horse, we first need to know ourselves.
Inhoud

Sessie 1 en 2 _ Het krachtige en verzamelde lichaam

In de eerste sessie verdiepen we de balans in het verzamelde menselijke lichaam. Er komen vele blinddoek oefeningen aan bod die je leren hoe je dieper kunt invoelen in je bewegingen en je andere zintuigen kunt gebruiken. Dit maakt je gewaar van je eigen potentie en zal je tegelijkertijd ook confronteren met waar er nog werk te verrichten is. De oefeningen stimuleren je intuïtie en brengen je in aanraking met enkele onzichtbare natuurprincipes die er altijd zijn maar waar we weinig weet van hebben.

In de tweede sessie gaan we met stokken aan de slag om het centreren van je lichaam te versterken. Deze sessie stimuleert de stilte in je geest en vergroot de kernkracht vanuit je buik. Het leert je om naar buiten te treden maar ook om steeds weer terug te keren naar je eigen kern. In deze sessie leer je om aandachtig te zijn, jezelf niet te verliezen in dingen die buiten jezelf afspelen en om in een voortdurende staat van Zijn de connectie met jezelf en je eigen balans te behouden.

Sessie 3 en 4 _ Invoelen en synchroniseren

In de derde sessie leer je om in te voelen in andere. Ieder mens heeft unieke kwaliteiten. Door in te voelen in de ander kan je kwaliteiten voelen die je eigen lichaam niet kent. Hierdoor krijg je een groter instrumentarium beschikbaar waarin mogelijkheden onbeperkt worden. Invoelen in de kwaliteiten van andere heeft niets te maken met emoties of persoonlijke verhalen. Het is een zijnskwaliteit om tot op celniveau te kunnen connecteren, het vermogen om op elkaar te kunnen anticiperen omdat er één gezamenlijke golflengte ontstaat.

In de vierde en laatste sessie leer je om te synchroniseren. Hoe je een ander kunt uitnodigen om met jou te synchroniseren, en andersom. Je leert hoe je de kwaliteiten in je eigen lichaamstaal toegankelijk kunt maken voor anderen waardoor elke beweging voorvoelbaar wordt en er eenheid kan ontstaan in bewegen. Deze skills vormen een basis voor het vrije gymnastiseringswerk met paarden.

Een verdieping op het paardenwerk

Deze body Awareness dagen verdiepen je lichaamspotentie. Wil je dit in het werken met paarden helemaal toepassen heb je ook het materiaal uit de paardentrainingen nodig. Daarom zijn deze Body Awareness dagen een verdieping op de driedaagse grondwerk of rijtrainingen, de clinics of de jaaropleidingen.

Werkvormen in de scholing van het paard

niet van toepassing.

Programmatijden

10.00u – 10.45u, introductie
10.45u – 11.00u, pauze
11.00u – 12u, bodywork – blindoekoefeningen, verbeteren balans en zintuigelijk bewustzijn
12u – 12.15u, pauze
12.15u – 13.15u, bodywork – stokoefeningen, energie centreren en verzamelen
13.15u – 14.15u, lunch
14.15u – 15.15u, bodywork – invoelen en doorleven van de beweging
15.15u – 15.30u, pauze
15.30u – 16.30 u, bodywork – synchronisatie
16.30u – 17.00u, cooling down en afsluiting dag

Praktische informatie en deelname met eigen paard

Deepening the Body is een verdiepende training die je kan doen als aanvulling op eerdere trainingen als je je lichaamsbewustzijn en skills in lichaamstaal op een nog bewuster niveau wilt brengen. Deze training is zonder paardenwerk en spitst zich toe op lichamelijke ervaringssessies. De dag is enkel toegankelijk voor mensen die de basistraining Awareness of the Body en een paardentraining gedaan hebben, omdat de oefeningen gelinkt zijn aan deze specifieke wijze van werken met paarden en er gedurende de dag ook linken gemaakt worden met het paardenwerk.

De dag gaat door op onze hoofdlocatie in Zelhem. De groepen worden bewust klein gehouden omdat dit veel meer kwaliteit biedt en ruimte geeft voor persoonlijke aandacht.

Vervolgmogelijkheden

0
  0
  Inschrijvingen
  Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training