Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Intensieve jaaropleiding in de kunst van het gymnastiseren (2021 VOL)

 • 18 opleidingsdagen, verdeeld over 6 modules van 3 dagen
 • 5 deelnemers
 • deelname met eigen paard(en). In overleg huurpaard mogelijk.
 • startdatum maart 2021
 • 2995,- euro inclusief btw
 • Deze jaaropleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem, en wordt gegeven door Djesse
 • De groep van 2021 is VOL. Als je in het verleden een 4de graads opleidingsjaar hebt gevolgd, dan kan je je aanmelden voor het opleidingsjaar in 2022.
Inschrijven, data en locaties

The beauty of pure spirit

Dit vijfde graads opleidingsjaar belichaamt de absolute finesse van het grondwerk. Een weg van diepe en intense ontwikkeling om datgene te worden wat je weerspiegeld wilt hebben in je paard.

In dit jaar leer je een hoge beheersing van lichaamstaal, balans en je elementaire kracht kennen. Elementen zoals verzameling, temperament, souplesse, vitaliteit, energiebeheersing en het verschil tussen mannelijk en vrouwelijk, de vereniging spirit en fysiek komen aan bod.

Je leert wat er nodig is in jezelf om een volledige synchroniciteit te bereiken met je paard - en welke weg je paard nodig heeft om krachtig naar voren te kunnen komen in deze dans. In dit gymnastiseringswerk bied je je paard de mogelijkheid om een volledige vrijheid te ervaren in zijn beweging, expressie en spirit. Het spel van de uitdaging, het vuur en de kracht. Dit resulteert in een prachtig beheerst en tegelijkertijd ongeremd geheel van balans, eenheid en harmonie. Een dans tussen mens en paard. Het ultieme grondwerk.

Het jaar bestaat uit een intense body awareness en veel praktijkwerk.

Dit vijfde graads opleidingsjaar kan gevolgd worden door mensen die de jaaropleiding Developed in Freedom, the art of groundwork gedaan hebben. Zonder dit jaar is het namelijk niet mogelijk om in dit niveau te werken.
Praktische informatie

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 trainingsdagen, waarvan die verdeeld worden over 6 (tweemaandelijkse) driedaagse.

De data voor 2021 zijn:

 • 12 tem 14 maart
 • 7 tem 9 mei
 • 2 tem 4 juli
 • 10 tem 12 september
 • 8 tem 10 oktober
 • 19 tem 21 november

De groep van 2021 zit VOL. Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2022. Aanmelden voor 2022 is, als je in het verleden een 4de graads opleidingsjaar hebt gedaan of op dit moment in een 4de graads opleidingsjaar zit, al mogelijk.

De opleidingsdagen zijn van 10u tot 17u en beginnen met diverse oefeningen en onderzoeken om nieuwe inzichten te creëren. Deze oefeningen en onderzoeken bevatten exclusief materiaal wat we later op de dag met paarden uitwerken. Aan het eind van de dag worden er opdrachten mee gegeven om thuis aan te werken. Deze opdrachten dienen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, je creativiteit en denken te verruimen.

De opleidingsdagen vinden plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem. Deze locatie is uniek gelegen, in bosrijke omgeving, midden in de stilte van de natuurgebieden van staatsbosbeheer. De locatie heeft een fijne accommodatie en draagt door haar sfeer bij aan de diepte en intensiteit van de dagen.

Aan dit opleidingsjaar kan je enkel deelnemen als je een 4de graads jaar in grondwerk of rijden gevolgd hebt.

Meenemen van je eigen paard

Aan dit jaartraject is deelname met een eigen paard(en) wenselijk omdat dit een veel diepere ontwikkeling op gang brengt en ervoor zorgt dat we ook echt de gewenste niveau’s kunnen behalen. Deze 18 opleidingsdagen zorgen voor een enorme verfijning in het contact en het groeiproces van mens en paard, om samen tot een krachtig onvoorwaardelijk geheel te komen. Voor de overnachting van je paard vragen we 5,- per nacht. De gastpaarden verblijven naast elkaar in weidepaddocken.

Je kan je eigen hooi meenemen of hooi van ons gebruiken. Indien je hooi van ons gebruikt vragen we hiervoor 8,- euro per paard/per dag. Je kan deze bedragen tijdens de training contant afrekenen. Het hooi wat op de locatie beschikbaar is, is stofvrij Duits kruidenhooi.

Indien je géén eigen paard hebt is het in overleg mogelijk om het jaartraject te volgen met een paard van ons. De kosten hiervoor zijn 30,- euro per opleidingsweekend.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deze jaaropleiding zijn 2995,- euro inclusief btw. Heb je interesse in het volgen van deze opleiding, dan kan je je hiervoor opgeven gedurende je 4de graads opleidingsjaar of via de website, telefonisch of per mail.

De groep van 2021 zit VOL. Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2022. Je inschrijving is definitief op het moment dat wij een eerste (aan)betaling van je ontvangen hebben. De rest van het opleidingsbedrag dient voor 5 januari 2022 betaald te zijn, tenzij een betalingsregeling is overeengekomen.

Aanvullende informatie

Deze werkwijze heeft vaak een grote invloed op het leven van mensen en kan ook buiten het werken met paarden van enorme betekenis zijn. Daarom is het belangrijk om je te realiseren dat je tijdens de opleiding confronterende momenten kunt tegenkomen. We werken op het gebied van bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor kunnen soms dingen naar boven komen die niet op te lossen zijn binnen de opleiding. Voor thema’s of problemen die niet binnen de opleiding vallen raden we mensen aan externe hulp te zoeken.