Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Jaaropleiding 'The art of groundwork, development in freedom'

 • Uitgebreide jaaropleiding
 • 18 opleidingsdagen, verdeeld over 6 modules van 3 dagen
 • 4 - 5 deelnemers
 • deelname met eigen paard(en). In overleg huurpaard mogelijk.
 • 2995,- euro inclusief btw
 • De opleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem en wordt gegeven door Djesse.
 • De groep van 2022 zit vol. Inschrijven voor 2023 is mogelijk.

Inschrijven, data en locaties

Deze uitgebreide jaaropleiding is bedoeld voor mensen die hun werk met paarden naar een hoger niveau willen brengen. Het jaar biedt een rijk en veelzijdig pakket in het doorgronden van de psychische processen en de karakters van paarden, en het ontwikkelen van een verfijnde vorm van lichaamstaal en innerlijk leiderschap. Deze jaartraining is geschikt voor professionals alsook voor mensen die dit werk willen beheersen voor eigen vaardigheden. Het inhoudelijke materiaal is uniek en exclusief gereserveerd voor deze opleiding.

Wat biedt de opleiding?

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 opleidingsdagen. De opleidingsdagen zijn opgebouwd uit verschillende modules, waaronder:

 • verdieping in body awareness
 • los grondwerk in de picadero
 • vrije gymnastisering

De data van 2022 zijn:

 • 25 tem 27 maart
 • 27 tem 29 mei
 • 8 tem 10 juli
 • 23 tem 25 september
 • 21 tem 23 oktober
 • 25 tem 27 november

De groep van 2022 zit met vol. Inschrijven voor 2023 is mogelijk. De data voor 2023 komen in oktober 2023 online.


_________________________________________________________________________


Inhoud

Grondwerk in de picadero

Het leren beheersen van het grondwerk gaat over het werken vanuit innerlijk leiderschap. Hoe meer je verbonden bent met de diepere lagen in jezelf, hoe meer je in aanraking komt met een puur en essentieel deel van het leven en je werk met paarden dit niveau ook gaat belichamen.

In de opleidingsdagen leer je op een fijngevoelige en zeer uitgebreide manier je lichaamstaal te beheersen, wat je in staat stelt aan te sluiten bij wat je paard van je nodig heeft. Omdat je dit traject met je eigen paard volgt biedt het je de mogelijkheid je paard mee te nemen op deze ontwikkelingsweg.

Tijdens deze dagen brengen we het karakter van je paard in beeld en kijken we met je mee wat hij nodig heeft om psysch, energetisch en lichamelijk optimaal in balans te komen. Omdat de combinatie van zowel mens als paard begeleid wordt bereik je een zeer verfijnde manier van werken met elkaar waarin vrijheid, spirit, kracht en lichtheid centraal staan.

Dit opleidingsjaar biedt veel aan zelfontwikkeling. Je wordt je bewust van je kwaliteiten maar ook van je ingebouwde denkwijzes en patronen. Deze systemen kunnen je op een onbewust niveau ontzettend hinderen om zinvol met paarden om te gaan. Gedurende het jaar wordt je steeds vrijer van je overtuigingen, meningen en projecties, zodat je vanuit helderheid en objectiviteit kan omgaan met je paard. Dit genereert een krachtige manier van werken en vooral, een autonome manier van ZIJN.

Vrije gymnastisering

Vrije gymnastisering is een verder gevorderde discipline van grondwerk en kan ontstaan wanneer je alle voorgaande lagen beheerst en je paard op de miniemste energieveranderingen in je lichaam reageert. In dit onderdeel leer je hoe je vanuit pure innerlijke power kunt werken en hiermee je paard kunt motiveren tot meer verzameling, kracht, buigzaamheid, balans en souplesse. No tricks, real authentic body language! Deze discipline komt aan bod wanneer jouw niveau van grondwerk toereikend is hiervoor. Dat betekent dat dit halverwege het jaar kan plaatsvinden of al eerder.

Verdieping in Body Awareness

Grondwerk staat of valt met een goed en bewust lichaamsgebruik. Je lichaam is een wonderbaarlijk organisme. Een buitengewoon instrument, dat expressie geeft aan wie je bent. Tijdens de opleiding krijg je een intensieve begeleiding in het doorvoelen van je lichaam en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

De body awareness oefeningen zorgen ervoor dat de kracht van het lichaam weer losgemaakt wordt en stimuleren energiebeheersing, doorstroming, balans en souplesse. Je leert bewegen met gevoel, handelen met beheersing, expressie geven aan wie jij vanbinnen bent. Zodat je fysieke manifestatie een belichaming kan worden van wat jij oprecht wilt uitdrukken.


_________________________________________________________________________


Praktische informatie

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 trainingsdagen, die verdeeld worden over 6 (tweemaandelijkse) driedaagses.


De groep van 2022 zit vol. Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2023. Inschrijven voor 2023 is al mogelijk. De inschrijvingen voor de jaaropleidingen gaan elk jaar best snel, dus als je een plekje wilt is het verstandig om niet te lang te wachten.

De opleidingsdagen zijn van 10u tot 17u en beginnen met diverse oefeningen en onderzoeken om nieuwe inzichten te creëren. Deze oefeningen en onderzoeken bevatten exclusief materiaal wat we later op de dag met paarden uitwerken. Aan het eind van de dag worden er opdrachten mee gegeven om thuis aan te werken. Deze opdrachten dienen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, je creativiteit en denken te verruimen.

De opleidingsdagen vinden plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem. Deze locatie is uniek gelegen, in bosrijke omgeving, midden in de stilte van de natuurgebieden van staatsbosbeheer. De locatie heeft een fijne accommodatie en draagt door haar sfeer bij aan de diepte en intensiteit van de dagen.

Meenemen van je eigen paard

Aan dit jaartraject is deelname met een eigen paard(en) wenselijk omdat dit een veel diepere ontwikkeling op gang brengt en ervoor zorgt dat we ook echt de gewenste niveau’s kunnen behalen. Deze 18 opleidingsdagen zorgen voor een enorme verfijning in het contact en het groeiproces van mens en paard, om samen tot een krachtig onvoorwaardelijk geheel te komen. Voor de overnachting van je paard vragen we 5,- per dag. De gastpaarden verblijven naast elkaar in weidepaddocken.

Je kan je eigen hooi meenemen of hooi van ons gebruiken. Indien je hooi van ons gebruikt vragen we hiervoor 9,- euro per 20 kilo baaltje. Je kan deze bedragen tijdens de training contant afrekenen. Het hooi wat op de locatie beschikbaar is, is stofvrij Duits kruidenhooi. Hooiprijzen zijn onder voorbehoud, afhankelijk van de op dat moment geldende tarieven.

Indien je géén eigen paard hebt is het in overleg mogelijk om het jaartraject te volgen met een paard van ons. De kosten hiervoor zijn 30,- euro per opleidingsweekend.

Adviezen m.b.t. het volgen van de opleiding

Het is raadzaam (niet verplicht) om, voor het starten van de opleiding, eerst de training Pure and Authentic body communication of een privéles te volgen. Op deze wijze ben je al bekend met onze werkwijze. Hierdoor kunnen we de opleiding op een goed niveau starten en kan je een overdachte keuze maken of de opleiding al dan niet bij je past.

Kosten

De kosten voor deze jaaropleiding zijn 2995,- euro inclusief btw. Heb je interesse in het volgen van deze opleiding, dan kan je dit aangeven via het contactformulier of via de mail op info@terra-natura.nl.

De groep van 2022 zit vol. Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2023. Inschrijven voor 2023 is al mogelijk. Je plaats is definitief op het moment dat wij het voorschot van 500,- euro ontvangen hebben. Deze kan je overmaken op de link boven aan de pagina of door het overboekingsformulier aan te vragen via de mail. De rest van het bedrag (2495,-euro) dient voor 5 januari 2023 betaald te zijn.

Aanmelden

Bij aanmelding wordt er telefonisch contact met je opgenomen en wordt er uitgebreid met je besproken welke paarden je hebt en waarom je aan dit traject deel wilt nemen. Zodat er een wederzijdse afstemming is.

Mochten we in dit gesprek aanvoelen dat de opleiding niet het juiste traject voor je is, geven we dit eerlijk aan en ontvang je het voorschotbedrag terug. Terra Natura behoud zich het recht om mensen te weigeren.

Aanvullende informatie

Deze werkwijze heeft vaak een grote invloed op het leven van mensen en kan ook buiten het werken met paarden van enorme betekenis zijn. Daarom is het belangrijk om je te realiseren dat je tijdens de opleiding confronterende momenten kunt tegenkomen. We werken op het gebied van bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor kunnen soms dingen naar boven komen die niet op te lossen zijn binnen de opleiding. Voor thema’s of problemen die niet binnen de opleiding vallen raden we mensen aan externe hulp te zoeken.


Wil je graag deze informatie digitaal ontvangen? Download dan de PDF brochure, onderaan deze pagina!