Het natuurlijk gedrag van paarden

het natuurlijk gedrag van paarden

Als je kijkt naar het natuurlijke gedrag van paarden, dan is lichaamstaal het belangrijkste instrument binnen hun communicatie. Deze lichaamstaal is net zoals die van mensen, individueel en rijk aan nuanceringen. Dit betekent dat alles wat je met je lichaam doet voor een paard van betekenis is. Hoe meer je over deze taal weet, hoe meer misverstanden je in je training van paarden kunt voorkomen.

Lichaamstaal is veel breder en verfijnder dan veel mensen zich realiseren. Hiernaast is het chirurgisch precies. Je intenties, je gedachten, je energie, je uitstraling, je mentale ingesteldheid en je balans zijn allemaal elementen die paarden haarscherp van je lezen. Dat betekent dat omgaan met paarden meer van ons mensen vraagt dan enkel het leren van technische skills en vaardigheden.

Wil je een paard op een diep niveau bereiken vraagt dat bewustzijn, zelfkennis en zelfbeheersing. Je intuïtie scherpen, je kwaliteiten verfijnen en weer bij je eigen gevoel uitkomen.
Het vraagt je om in aanraking te komen met je eigen natuur.

Een weg van innerlijke ontwikkeling

paarden en persoonlijke ontwikkeling

Paarden zijn lichamelijk ontzettend krachtige dieren. Toch zijn ze uitermate verfijnd in hun waarneming, samenwerking en in hun communicatie.

Door de eeuwen heen symboliseerde het paard dan ook de verbinding tussen spirit en aarde. Het woord spirit staat representant voor je ontwikkeling. Aarde, je fysieke manifestatie. Deze eeuwenoude wijsheid belicht exact wat een paard van ons nodig heeft en tegelijkertijd wat wij als mens van deze bijzondere diersoort kunnen leren; het bereiken van een hoge vorm van innerlijke ontwikkeling in onze fysieke manifestatie, ons lichaam.

Het begrijpen en doorgronden van een paard is voor veel mensen niet altijd even vanzelfsprekend. Hierdoor worden soms dingen over het hoofd gezien of reacties van het paard verkeert geïnterpreteerd waardoor de relatie niet de verdieping kan krijgen waar je naar op zoek bent.

In de trainingen leer je het gedrag en de denkwijze van paarden doorgronden waardoor je een helder inzicht krijgt in het paard dat naast je staat en wat hij van je nodig heeft. Het is een weg van gevoel, levenswijsheid en vaardigheden samenbrengen tot een krachtig geheel van kwaliteit en inzicht. Waardoor je tot elkaar kunt komen, de relatie kunt verfijnen en elkaar kunt stimuleren tot wederzijdse groei.

Intuïtief paardenwerk, geen methode of vooropgesteld systeem

intuïtief paardenwerk zonder methode of systeem

Deze wijze van omgaan met paarden steunt nergens op een methode of vooropgesteld systeem, maar gaat over een levensechte en intuïtieve interactie tussen mens en paard. Die verdiept, groeit en meegaat in de processen waar mens en paard zich bevinden.

 

Ben jij op zoek naar een weg om met je paard deze real-life-development in te stappen, dan ben je van harte welkom op één van de trainingen!

 

 

 

0
    0
    Inschrijvingen
    Geen traningen toegevoegdSchrijf je in voor een training