Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Natuurlijk omgaan met paarden, een dieper inzicht...

Paarden zijn bijzonder krachtige, maar tegelijkertijd sensitieve dieren. Dit is ook de aantrekkings- en afstotingskracht die vele mensen bij paarden ervaren. Een fascinatie, soms gecombineerd met angst, ontzag, onmacht of een gebrek aan kennis en inzicht. Het begrip in dit diersoort is de dag van vandaag nog steeds erg beperkt, waardoor vele zich in een situatie bevinden waarin ze een paard hebben of rijden maar de reacties en gedragingen niet volledig begrijpen.

Het natuurlijk gedrag van paarden

Voor paarden is lichaamstaal het belangrijkste communicatiemiddel. Deze lichaamstaal is net zoals die van mensen, individueel en rijk aan nuanceringen. Dit betekent dat alles wat je met je lichaam doet voor een paard van betekenis is. Hoe meer je over deze taal weet, hoe meer misverstanden je in je training van paarden kunt voorkomen.

Lichaamstaal is veel breder en verfijnder gegeven dan door vele ingeschat wordt. Daarnaast is het chirurgisch precies. Je intenties, je gedachten, je energie, je uitstraling, je mentale ingesteldheid en je balans zijn allemaal elementen die paarden haarscherp van je lezen. Dat betekent dus dat omgaan met paarden veel meer van ons mensen vraagt dan enkel het leren van technische skills en vaardigheden. Wil je een paard op een diepgaand en essentieel niveau bereiken vraagt dat wat van je eigen ontwikkeling. Het vraagt bewustzijn, zelfkennis, zelfbeheersing. Je intuïtie scherpen, je kwaliteiten verfijnen en vooral: weer bij je eigen gevoel uitkomen. Het vraagt je om in aanraking te komen met je eigen natuur.

Door de eeuwen heen representeerde het paard dan ook de ultieme verbinding tussen spirit en aarde. Spirit staat symbool voor je ontwikkeling. Aarde, voor je fysieke manifestatie. Kort beschreven belicht dit exact wat een paard van ons nodig heeft - en wat wij als mens van deze bijzondere diersoort kunnen leren: het bereiken van een hoge vorm van ontwikkeling in onze fysieke manifestatie.

In de trainingen leer je vanuit deze kwaliteit met paarden om te gaan. Je leert het gedrag en de denkwijze van paarden te begrijpen waardoor je een helder inzicht krijgt in het paard dat naast je staat en wat hij van je nodig heeft. Daarnaast leer je ook wat je allemaal in jezelf kunt ontwikkelen waardoor je hem dit kunt bieden. Het is een weg van gevoel, vaardigheden en levenswijsheid samenbrengen tot een krachtig geheel van kwaliteit en inzicht in de ander.

Deze wijze van omgaan met paarden steunt op geen enkele manier op een methode of vooropgesteld systeem, maar gaat over een levensechte interactie tussen mens en paard. Die verdiept, groeit en meegaat in de processen waar mens en paard zich bevinden.

Ben jij op zoek naar een weg om met je paard deze real-life-development in te stappen, dan ben je van harte welkom op één van de trainingen!