Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Djesse Stubbe

Djesse ontwikkelde een manier van omgaan met paarden die in de afgelopen 22 jaar veel paardentrainers en mensen geïnspireerd heeft. Haar werkwijze is authentiek, kernachtig en toepasbaar op zeer veel vlakken in het leven.

Hoe het ooit begon…

“There must be more, than the eye can see”

Het was een innerlijk gevoel dat steeds weer terugkwam toen ze haar eerste jaarling kreeg: een magnifiek en onstuimig karakter, die voortdurend uitdaagde om alles op een dieper level te zoeken. Zo liet Djesse in 1998 de traditionele paardenwereld achter haar en ontmoette ze Pieter Baalbergen, de grondlegger van Terra Natura. Onder de indruk van Pieters uitstraling en persoonlijkheid ontstond er al snel een intens contact tussen de twee, die overging naar een hechte samenwerking. Djesse en Pieter creëerde vele nieuwe inzichten samen en er ontstond een stroomversnelling in de hele werkwijze. Wat volgde waren vele dynamische jaren waarin ze talloze cursussen, opleidingen en reizen met paarden door de Pyreneese bergen en de woestijn van Tunesië gaven. Een prachtig avontuurlijk bestaan. Met vele inzichten en uitdagingen.

Dit waardevolle gezamenlijke leven kwam helaas tot een einde toen Pieter in 2006 overleed.

Djesse continueerde de ontwikkelingsstroom van het werk en voegde vele nieuwe dimensies toe. Haar enorm scherp vermogen in het lezen & aanvoelen van paarden maakte de werkwijze tot wat het nu is. Ze gaf de finesse en de gelaagdheid van het grondwerk vorm en bracht door haar ervaringen, inzichten en intuïtief aanvoelingsvermogen dit werk op een bijzonder subtiel niveau. Hiernaast ontwikkelde ze een hele eigen manier van gymnastiserend rijden en bracht vele psychische processen van het paard in kaart om inzicht te geven in wat er nodig is om traumapaarden opnieuw in balans te brengen. Alle trainingen en jaaropleidingen binnen Terra Natura worden door haarzelf persoonlijk gegeven.

Djesse is geboren en getogen in België en woont al een lange tijd in Gelderland-Nederland. Voor ze bij Terra Natura terecht kwam heeft ze 8 jaar Beeldende Kunsten en fotografie gevolgd.

Djesse Stubbe:

“Het ontstaan van dit werk is een rijk, intens en vooral geleefd proces geweest…

Zoals alle oude levenskunsten, leert omgaan met paarden mensen iets over essentiële waarden. Een kwaliteit van leven die we misschien lang vergeten zijn. Aanwezig, echt en onverstoorbaar. Subtiel, verwonderlijk en verfijnd.

Als je een paard op een diep niveau wilt ontmoeten, moet je bereid zijn om te beginnen bij je eigen ontwikkeling. Want geen systeem of methode weegt op tegen de echte authenticiteit van jouw Ziel. Paarden inspireren ons om steeds weer tot de meest pure en essentiële vorm van onszelf te komen. Ze nodigen uit om intuïtief en aanvoelend in het moment te zijn. Uit de vorm te stappen, af te dalen tot de essentie en van binnenuit tot expressie te komen. Dat is een rijke levensweg, die voortdurend in beweging is…”