Consious Gymnastic Riding

Wat een mooi paardenweekend pas het weer!
Ditmaal als uitzondering een vierdaagse training.

Afgelopen weekend was de start van een opleidingsjaar met mensen die al langer in opleiding zijn.
Ieder jaar kijk ik naar wie door wilt gaan en dat vormt dan weer nieuwe groepen.

Kleine groepen

Ik ben nog steeds erg blij dat ik jaren terug besloten heb om de groepen zo klein te houden, want dit geeft zoveel persoonlijk contact.
De sfeer heeft iets wat je niet elke dag vindt. Ik denk dat mensen deels daarom zo graag naar de weekenden komen. Weg uit het hectische bestaan en alleen maar omringd worden met inhoud en inspiratie om dichter bij jezelf te komen.

In een kleine groep is er een grote intensiteit van kijken, voelen en beleven. Iedereen leeft met elkaar mee. Er is ruimte voor iedereen om gezien te worden en je veilig te voelen. Deze dingen zijn denk ik enorm essentieel om te kunnen groeien en dragen bij aan hoe diep mensen durven te ontwikkelen.
Dat maakt tegelijkertijd ook dat het intensieve weekenden zijn. Zelfs voor mij!
Vroeger kon ik met gemak tiendaagse trainingen geven, maar dat haal ik niet meer.

4 combinaties, 4 boeiende verhalen

In het komende jaar ga ik uit deze groep telkens één combinatie uitlichten en daar meer over vertellen. Want van deze vier verschillende verhalen is veel te leren.
Van hoe om te gaan met angst, naar hoe rijdt je paarden met een moeilijk karakter en lichaam, tot wat is er nodig om zonder techniek en de gebruikelijke knopjes IJslanders zuiver in de gangen te krijgen.

Een heel gevarieerd spectrum,
so stay posted 🌾

Meer foto’s vind je in het fotoalbum van Consious Gymnastic Riding 2024, weekend 1