Het Waterpaard

Laatst schreef ik een post over vuurpaarden. Maar hoe zit het dan met het watertype paard?

WATER… Het is een ontzettend krachtig element. Te vaak onderschat.
Het baant wegen door steen en rots, het temt vuur, het voed aarde en het verrijkt lucht. En dat alles door zijn puurheid en onvoorwaardelijke vermogen tot stromen.

Een moeilijke weg

Maar water heeft in het leven vaak een lange en moeilijke weg te gaan in het leren omgaan met zijn immense GEVOELIGHEID.
Een zulke gevoeligheid bezitten, is een prachtig iets. Maar zoals alles in het leven heeft het een keerzijde.

Waterpaarden hebben veel te leren in het omgaan met angst. Het omgaan met onzekerheid.
Deze paarden, en ook mensen wat dat betreft, voelen het leven heel intens!
Ze zijn niet zo onbevreesd als vuur, noch zo stabiel als aarde. Dat maakt dat angst veel vat op hun heeft. Want gevoeligheid komt altijd met een prijskaartje en het behoeft soms een leven om dit werkbaar te krijgen.

De moeilijkste van de 4 emoties

Angst is de moeilijkste van de vier emoties. Maar het is tegelijkertijd ook de meest essentiële. Angst houd ons in leven.
Het houd ons scherp, alert en het is tevens de belangrijkste emotie om ons open en nederig te houden.

Deze enorme gevoeligheid, puurheid en zuiverheid is dan ook de grootste KRACHT van water. Een mes dat aan beide kanten snijdt.
Dit, en het vermogen om te STROMEN. Want wat water ook tegenkomt in het leven, het vind wegen waar andere niets meer zien. Het gaat waar andere niet komen. Het bereikt dieptes waar andere niet naar durven te reiken.

Diepzinnig en verfijnd

Waterpaarden zijn qua karakter diepzinnig en verfijnd. Ze staan enorm in verbinding met het leven, hunzelf en hun omgeving. Ze voelen diep, ze beleven diep. Dat maakt ze sterk, of kwetsbaar, of beide.
Hun sensitiviteit begrijpt meestal niets van deze in hun beleving botte, onbewuste wereld die vaak voorbij gaat aan een kwaliteit van leven. Alles komt binnen en ALLES is van betekenis.

Waar een vuur of aardepaard zichzelf kan beschermen tegen deze onkunde, reikt het trauma bij een waterpaard helaas recht in zijn ziel. Deze paarden hebben geen muren of beschermingslagen waarbij ze hetgeen ze meemaken buiten kunnen houden. Voor een waterpaard is alles ECHT. En het komt binnen. Ze kunnen niet anders. Ze staan puur en ongecensureerd in het leven en wil je in contact zijn met de essentie daarvan dan kan een waterpaard je als geen ander laten ervaren wat dat betekent!
Waterpaarden zijn energetisch en op gebied van spirit erg hoog ontwikkelt.

Het ideale mens

Het ideale mens voor een waterpaard is een mens die dit alles begrijpt. Een mens met een enorm zelfbewustzijn die kan handelen vanuit verfijning. Een mens die niet over dingen heen gaat, maar ze begeleid.
Waar een vuurpaard je uitdaagt om de meest krachtige versie van jezelf te worden, daagt een waterpaard je uit om de meest zuiverste versie van jezelf te worden. Dat is hun kracht.

Een waterpaard leert je om verfijnt te zijn. Empatisch. Hij leert je om geduldig te zijn. Hij leert jou te stromen, steeds weer overnieuw. Te ontdekken en dieptes te verkennen.
Hij leert je om goudeerlijk te zijn en zal je METEEN wijzen op acties en handelingen waar het in kwaliteit ontbreekt.

Dus ben jij een mens die ernaar verlangt om in contact te komen met de essenties van het leven en ben je gefascineerd door alles dat voorbij het oog reikt? Dan moet je een watertype zoeken! Hij wijst je feilloos de weg!

Lees ook Het Aardetype Paard